Maçonnieke bespiegelingen, Rituelen en symbolen in historisch perspectief

In ‘Maçonnieke bespiegelingen’ neemt vrijmetselaar Nico Krijn [1952] de lezer mee op een reis door de tijd langs maçonnieke rituelen en symbolen.
Beschikbaarheid:
Op voorraad

€49,95

Incl. btw

In ‘Maçonnieke bespiegelingen’ neemt vrijmetselaar Nico Krijn [1952] de lezer mee op een reis door de tijd langs maçonnieke rituelen en symbolen. Geen boek vol gortdroge historische feitjes, maar originele betogen rondom bekende symbolen en thema’s, zoals de zuivere kubiek, de gulden snede en de trits ‘Wijsheid, Kracht en Schoonheid’, die ook nog eens zijn voorzien van prachtige foto’s en illustraties.
Op boeiende wijze laat Krijn in zijn boek zien hoe de vrijmetselarij bij de ontwikkeling van haar rituelen en symbolen in de loop der eeuwen ook heeft geput uit de wereld van de wiskunde.
De gedegen instructie, die Krijn gedurende zijn leerlingtijd ontving, wekte zijn belangstelling voor de achtergronden van de vrijmetselarij. De drang om de ontwikkeling van bepaalde rituelen en symbolen te willen begrijpen en doorgronden, is nooit meer weggegaan. Die fascinerende zoektocht leidde tot meerdere artikelen van zijn hand over de historie van diverse maçonnieke rituelen en symbolen.
Het afgelopen jaar heeft hij een aantal van deze artikelen grondig herschreven en uitgebreid, zodat ze nu ook in boekvorm beschikbaar konden komen. De hoofdstukken kunnen los van elkaar gelezen worden. Het geheel is voorzien van tientallen prachtige foto’s en illustraties. Voor de liefhebbers zijn achterin nog enkele wiskundige uitwerkingen opgenomen.
Nico Krijn werd in 1981 aangenomen als vrijmetselaar in loge La Flamboyante te Dordrecht. Hij is inmiddels sinds lang lid van loge Het Schietlood in zijn geboortestad Den Haag. Beide loges vallen onder de masculiene Orde van Vrijmetselaren.
Voor de liefhebber zijn achterin nog enkele wiskundige uitwerkingen opgenomen. Met een voorwoord van Jurn Kerkkamp.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
(0)