Verwondering : Kunst & Poëzie

Schilderijen, gedichten, kunst, poëzie, vrijmetselarij, symboliek
Beschikbaarheid:
Op voorraad

€31,50

Incl. btw

Verwondering is een staat van bewustzijn die wij allen kennen; je ziet een sterrenhemel met miljarden sterren, je ervaart een intense stilte in een weids landschap, je wordt geraakt door prachtige herfstkleuren, je voelt je een kort ogenblik verbonden met de ultieme schoonheid van de wereld rondom je. Alle zintuigen werken dan optimaal, je drukke hoofd trapt op de rem. Vanuit die stille verwondering kan inzicht en inspiratie ontstaan.

De afbeeldingen en gedichten in dit boek zullen bij menigeen die zich verbonden voelt met zelfonderzoek, mededogen en universele wetten, gedachten kunnen oproepen van koestering en herkenning.

Jan Jippe is een openhartige kunstenaar die wil verbinden en over zijn werk wil vertellen. De schilderijen zijn veelkleurig - hier en daar vergezeld van een vleugje humor - en nodigen de kijkers uit tot bezinning. Hij brengt in zijn werkstukken abstracte vormen en taferelen samen die de beschouwer uitnodigen tot nadere beschouwing om daardoor steeds weer nieuwe inzichten te krijgen; inzichten die kunnen leiden tot inspiratie.

In de vrijmetselarij worden veel rituelen en symbolen gebruikt; er wordt gewerkt en gestudeerd met de hulp van bouw- en de lichtsymboliek. De kunstenaar heeft met zijn werk getracht zijn verwondering vanuit het maçonnieke werk een zichtbare en esoterische betekenis te geven. Vooral licht is daarbij een terugkerend thema.

Uitgave 2018

108 pagina's kleurendruk

ISBN EAN 978-90-72032-43-0

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
(0)